Cukinijų, baklažanų ir pomidorų apkepėlė
Ingredientai apkepėlei:
- alyvuogių aliejus – 3 valg. šaukšt
- didelis svogūnas – 1 vnt
- pjaustyta juostelėmis raudona, geltona ir oranžinė paprika – 1 stiklinė
- baklažanas (ilgas) – 1 vnt
- cukinija (didelė) – 1 vnt
- česnakas – 3 skiltelės
- druska – 1 arbat. šaukšt
- petražolės – 2 valg. šaukšt
- provolone sūris – 60 g
- parmezano sūris (tarkuotas) – 3 valg. šaukšt
- pomidorai – 2 vnt
Gaminimo eiga:
1. Svogūną supjaustykite juostelėmis. Česnako skilteles labai smulkiai susmulkinkite arba sutrinkite. Provolone sūrį supjaustykite labai smulkiomis juostelėmis, o parmezano sūrį sutarkuokite.
2. Baklažaną, cukiniją ir pomidorus supjaustykite griežinėliais.
3. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Sudėkite svogūnus ir paprikas pjaustytus juostelėmis. Pasiimkite molinį arba stiklinį indą, į kurį dėsite ir gaminsite apkepėlę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
4. Išimkite daržoves iš keptuvės ir sudėkite į indą (molinį arba stiklinį). Ant viršaus išdėliokite vieną paskui kitą pomidoro, cukinijos ir baklažano griežinėlius (kaip matote paveikslėlyje).
5. Ant viršaus sudėkite provolone sūrį ir po to pabarstykite parmezano sūriu. Pabarstykite druskyte, česnaku ir petražolėmis, indą uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę.
6. Kepkite apie 40 min., ir dar apie 5 – 10 min. kepkite, nuėmę foliją, kol matysite, kad daržovės sukietėjusios, o sūris išsilydęs. Pats laikas ragauti! Skanaus!