Aguonų pyragas
Ingredientai:
- agunos: 400 gramų
- kiaušiniai: 9 (vidutinio dydžio)
- migdolai: 80 gramų
- lazdyno riešutai: 80 gramų
- cukrus: 150 gramų (tešlai)
- cukrus: 180 gramų (sirupui)
- malti džiūvėsiai: 70 gramų
- manų kruopos: 70 gramų
- citrinos sultys: 3 valgomųjų šaukštų
- druska
- riebi grietinėlė: 400 gramų
- Rududu: ~397 gramų
- pienas: 1 valgomojo šaukšto
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje aguonas užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų bei palikite maždaug 10-15 minučių. Tuomet nukoškite, sumalkite bei palikite atvėsti.
2. Tada nuvalykite riešutus bei smulkiai sukapokite. Į maltas aguonas muškite po vieną trynį bei maišant berkite cukrų tešlai. Baltymus atidėkite į šalį.
3. Toliau į aguonų masę įmaišykite kapotus riešutus, citrinos sultis, manų kruopas ir džiūvėsėlius. Standžiai išplakite kiaušinių baltymus su druska bei atsargiai įmaišykite į aguonų masę.
4. Po to pilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą bei dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, maždaug 50-55 minutėms. Kol iškepęs pyragas vėsta gaminkite sirupą. Į puodą supilkite cukrų bei grietinėlę. Kaitinkite, kol tūris sumažėja maždaug per pusę bei sirupas pasidaro auksinės spalvos.
5. Pyrago viršų subadykite šakute arba šiaudeliu bei apliekite virtu sirupu. Į švarų puodą sudėkite Rududu bei pieną. Maišydamos šildykite, kol gausite vientisą tepamą kremą. Aptepkite kremu atvėsusį pyragą bei dėkite į šaldytuvą maždaug 10-15 minučių. Skanaukite!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Gabrielės blogas