Bananiniai keksiukai su šokoladu
Ingredientai keksiukams:
- bananai: 2 (sutrinti į tyrelę)
- cukrus: 90 mililitrų
- sviestas: 55 gramai (ištirpintas)
- pienas: 30 mililitrų
- kiaušiniai: 1 (nedidelis)
- kvietiniai miltai: 180 mililitrų
- tirpios kavos milteliai: 1/2 arbatinio šaukštelio
- kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
- druska: 1/2 arbatinio šaukštelio
- juodasis šokoladas: 50 gramų (smulkiai sukapotas)
Gaminame:
1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Dubenyje sumaišome sutrintus bananus su sviestu, cukrumi, pienu bei kiaušiniu.
3. Tada kitame dubenyje sumaišome miltus su druska, kepimo milteliais bei kavos milteliais.
4. Sudedame miltų mišinį į bananų masę, labai gerai išmaišome, kol nelieka gumulėlių. Įmaišome ir šokolado gabalėlius. Šiame etape galite įdėti mėgstamų riešutų (jeigu norite, nėra privaloma). Svarbiausia tešlos neprimaišome per daug – keksiukai netenka purumo bei būna ne tokie minkšti.
5. Tuomet supilame į popierėliais arba sviestiniu popieriumi išklotas keksiukų formeles.
6. Kepame maždaug 15-18 minučių. (kol įbedus medinį smeigtuką, ištrauktas jis lieka sausas).
7. Galiausiai atvėsintus keksiukus galime pabarstyti cukraus pudra, o tuomet jau valgyti. Skanaus!