Bandelės su persikais ir varške
Ingredientai:
- konservuoti persikai: 1 didelio indelio
- grietinė: 100 gramų
- varškė: 250 gramų
- vanilinis cukrus: 2 šaukštelių
- kiaušiniai: 2 (+ 1 patepimui)
- šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1 kilogramo
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje iškočiojame 0,6 centimetro storio tešlos lakštą. Pasidarome lyginį skaičių skrituliukų, tokio skersmens, kad tilptų persikas. Pusei skrituliukų išpjauname viduriukus. Žiedelius uždedame ant pilnavidurių skrituliukų bei lengvai paspaudžiame. Patepame kiaušinių plakiniu bei dedame į skardą. Kepame 5 minutes 200 laipsnių temperatūroje, kol skrituliukai truputį pakils bei pagels.
2. Tuomet iškilusius viduriukus paspaudžiame su šaukštu.
3. Tada kremui sumaišome varškę, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų bei kiaušinius. Šia mase įdarome šulinukus. Uždedame po persiko puselę.
4. Galiausiai dedame į orkaitę bei kepame maždaug 10 minučių. Skanaujame!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai