Barščiai su džiovintais grybais
Ingredientai:
- burokėliai – 2 vnt
- džiovinti grybai – 3-4 vnt
- morka – 1 vnt
- saliero šaknis – 0,5 vnt
- svogūnas – 1 vnt
- česnakas – 1 skiltelė
- sviestas – gabalėlis
- actas arba burokėlių rūgštymas – šlakelis
- kapotos petražolės – sauja
- druska, cukrus
Gaminimo eiga:
1. Iš 1,5 litro vandens, morkos, saliero, svogūno ir džiovintų grybų išverdame sultinį, jį perkošiame. Burokėlius nulupame, nuplauname, sutarkuojame burokine tarka arba supjaustome šiaudeliais.
2. Į keptuvę dedame sviesto ir smulkintus burokėlius, kepiname. Dedame druskos, cukraus, pilame burokėlių rūgštymą arba actą ir troškiname. Kai burokėliai pasidaro beveik minkšti, dedame sutrintą česnako skiltelę, juostelėmis pjaustytus džiovintus grybus ir dar patroškiname. Jeigu pritrūksta skystimo įpilame truputėlį sultinio.
3. Baigus troškinti keptuvės turinį dedame į puodą su sultiniu ir dar pakaitiname. Beriame saują kapotų petražolių.
Į barščius galima idėti atskirai išvirtų bulvių. Skanaus!