Brokolių apkepas
Vegetariškas brokolių ir makaronų apkepas su sūriu.
Apkepui reikės:
- brokolių – 350 gramų,
- česnako – 2 skiltelių
- fermentinio sūrio – 200 gramų
- garstyčių – 1 šaukštelio
- lauro lapų – 2 vnt
- makaronų – 500 gramų
- miltų – 75 gramų
- muskato – šiektiek
- petražolių – saujelės
- pieno – 1 litro
- sviesto – 75 gramų
Gaminimo eiga:
1. Keptuvėje užvirinkite pieną kartu su lauro lapais bei smulkiai pjaustytu česnaku. Kai užvirs, nukelkite puodą nuo viryklės.
2. Makaronus virkite pasūdytame vandenyje, o kai iki jų išvirimo liks maždaug kelios minutės – sudėkite žiedynais išskirstytą brokolį. Pavirkite 2-5 min. Po to nukoškite vandenį.
3. Pieną supilkite į ąsotį, o keptuvėje išlydykite sviestą ir subėrę miltus, pakepkite apie 1-2 min. Po truputį pilkite pieną atgal į keptuvę ir nuolat maišykite. Nuolatos maišydami virkite, kol padažas pradės tirštėti.
4. Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite muškatą, garstyčias, smulkintas petražoles, 3/4 tarkuoto fermentinio sūrio bei kitus Jūsų mėgstamus prieskonius. Galiausiai sudėkite brokolius su makaronais ir viską išmaišykite.
5. Paruoštą masę sudėkite į vieną didelį arba atskirus kepimo indelius.
6. Kepkite 30-40 min. karštoje orkaitėje, o prieš galą pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu ir dar šiek tiek palaikykite, kol pradės lydytis sūris.