Bulvių kamuoliukai
Ingredientai:
- bulvės: 10 (nedidelių)
- pienas: nepilnos stiklinės
- kiaušiniai: 2
- fermentinis sūris: gabalėlio (kuo daugiau, tuo gaunasi skaniau)
- druska: žiupsnelio
- malti pipirai: žiupsnelio
- džiūvėsėliai
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje bulves nulupame bei išverdame. Supilame pieną bei sutriname į košę. Košė turėtų būti tirštesnė. Beriame druską bei pipirus, išmaišome. Jei košė išėjo skystesnė, tuomet įberiame porą šaukštų miltų.
2. Tada sutarkuojame sūrį burokine tarka bei įmaišome į bulvių košę.
3. Po to iš bulvių masės formuojame norimo dydžio kamuoliukus bei merkiame į plaktų kiaušinių masę, tuomet apvoliojame džiūvėsėliuose.
4. Dedame kamuoliukus į riebalais pateptą skardą bei kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai apskrus. Gaunasi puikus garnyras prie bet kurio patiekalo. Skanaus!