Cepelinai kitaip
Ingredientai:
- virtos bulvės – 10 vnt
- nevirtos bulvės – 10 vnt
- krakmolas – 10 šaukštų
- druska – pagal skonį
Įdarui:
- faršas – 400 gramų;
- prieskoniai – pagal skonį;
- druska – pagal skonį;
- svogūnai – 1 vnt.
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje išvirtas bulves sugrūskite arba tiesiog sumalkite. Nevirtas bulves nuskuskite bei sutarkuokite stambios tarkos pagalba. Įdėkite krakmolo, druskos bei viską suminkykite.
2. Tuomet įdarui susmulkinkite svogūną bei sumaišykite su kiaulienos (arba kitu mėgiamu) faršu. Pagardinkite prieskoniais, pipirais bei druska.
3. Tada iš minklės darykite paplotėlius, dėkite į vidų faršo įdarą bei formuokite nedidelius cepelinus. Turėtų gautis apie 20 cepelinų.
4. Po to užvirinkite vandenį bei įdėkite vieną šaukštą krakmolo. Pagamintus cepelinus dėkite į verdantį vandenį bei virkite maždaug 20 minučių.
Skanaukite su grietine arba kitu mėgiamu padažu!