Chašlama
Ingredientai:
- kiaulienos sprandinė: 500 gramų
- česnakai: 250 gramų
- morkos: 2
- bulvės: 4
- paprikos: 1
- svogūnai: 2
- lauro lapai: keli
- aliejus: 50 mililitrų
- druska
- pipirai
- pomidorų padažas: 3 šaukštų
- vanduo
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje mėsą pamarinuojame, kaip mėgstame (naudojau druską, pipirus bei karį).
2. Tuomet nuvalykite visas daržoves ir jas susmulkinkite. Į puodą pilkite aliejų, įkaitinkite, po to dėkite susmulkintą mėsą, vis maišykite, šalia berkite svogūnus. Kepinkite, kol truputį apskrunda, po to suberkite likusias daržoves (išskyrus česnaką), prieskonius, pilkite vandens, kad viską apsemtų (ne daugiau), permaišykite, uždenkite dangčiu bei troškinkite maždaug 20 minučių. Dangčio neatidarinėkite.
3. Po 20 minučių sriubą pagardinkite keliais šaukštais pomidorų padažo, suberkite česnako skilteles, permaišykite bei dar uždengę troškinkite maždaug 20 minučių. Skanaukite!