Cukinijų blyneliai su faršo įdaru!
|

Cukinijų blyneliai su faršo įdaru

Šie blyneliai su mėsa yra labai sultingi, minkšti ir labai skanūs! 😉

Tešlai reikės:

  • Cukinijų (jaunų) – 500 gr.
  • Kiaušinių – 2 vnt.
  • Grietinės – 60 gr.
  • Miltų – 120 gr.
  • Sodos – 1/3 arb. šaukštelio
  • Česnako – 1 skiltelės
  • Druskos, pipirų – pagal skonį
  • Oregano prieskonių – 1/3 arb. šaukštelio

Įdarui reikės:

  • Kiaulienos faršo (galima ir kitos mėsos – perpus jautienos ir kiaulienos, vištienos ir kt.) – 250 gr.
  • Svogūno – 120 gr.
  • Druskos, pipirų – pagal skonį

Gaminimo eiga:
1. Cukiniją sutarkuokite kartu su žievele per burokine tarka, įberkite šiek tiek druskos, išmaišykite ir palikite stovėti 20 min. Po to gerai nuspauskite vandens perteklių, kad liktų kuo sausesni cukinijų tarkiai.

2. Gaminame įdarą:
Keptuvėje įkaitinkite aliejų (arba sviestą) ir apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną iki auksinės spalvos, tuomet dėkite faršą ir gerai išmaišykite – pertrinkite, kad faršas nesuliptų, įberkite druskos ir pipirų. Ipilkite truputį vandens, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 10 min., mėsa turi būti minkšta ir sultinga.

3. Gaminame tešlą:
Į gerai nuspaustus cukinijų tarkius įmuškite kiaušinius, įdėkite grietinės, sodą, smulkiai pjaustytą česnako skiltelę, druskos, pipirų, prieskonių, išmaišykite. Tada įpilkite miltų ir viską gerai sumaišykite.

4. Kepame blynus:
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite teslos, paskirstydami ją keptuvėje plonu apskritimo sluoksniu.

Ant kiekvieno blynelio pusės krašto dėkite įdaro, ir užlenkite kito blyno kraštą ant įdaro.

Kepkite maždaug 3 minutes iš abiejų pusių.

„Man gavosi 10 vnt. blynelių.”

Pasiūlymas: Patiekite karštus su daržovėmis, nors skanūs tiek šilti, tiek šalti.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Rasos virtuvės užrašai

Parodyta 22, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai