Cukinijų ir morkų apkepas
Ingredientai:
- kiaušiniai: 5
- cukinijos: 500 gramų
- morkos: 150 gramų
- miltai: 120 gramų
- saulėgražų aliejus: 105 gramų
- fermentinis sūris: 120 gramų
- svogūnai: 1 (nedidelio)
- kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
- pekorino arba „Džiugo sūris” ~2 valgomųjų šaukštų (neprivaloma)
- druska
- pipirai
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje cukinijas bei morkas sutarkuojame burokine tarka. Kitame inde išplakame kiaušinius, supilame aliejų bei dar truputį paplakame. Tuomet suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išmaišome, kad neliktų jokių gumulėlių.
2. Tada kiaušinių, miltų, aliejaus mišinį sumaišome su daržovėmis, įtarkuojame svogūną, sūrį, pagardiname druska ir pipirais (taip pat įpjausčiau ~80–100 gramų dešros).
3. Po to visą masę krečiame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi arba išteptą riebalais. Tolygiai užtarkuojame kietuoju sūriu bei dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, kepame apie 30–35 minutes. Skanaujame!