Fetos salotos su svogūnų traškučiais
Salotos yra labai kinematografiškas, kupinas pasirinkimų bei chaoso maistas. Be to, jos labai lengvos, gaivios, greitai paruošiamos ir, ko mityboje siekia daugelis, – sveikos.
Jeigu norite, dar galima įdėti alyvuogių ir pabarstyti prieskoninėmis žolelėmis (pvz. raudonėlių ir baziliko mišiniu), puikiai tiks ir saulėje džiovintas pomidoras. Nepatariama gaminti su tradicine ryškiai žalia salota. Neradus garbanotų salotų, naudokite traškiąją – Iceberg.
Salotoms reikės:
- tamsių garbanotų salotų lapų
- šviesių garbanotų salotų lapų
- traškių (Iceberg) salotų lapų
- fetos sūrio (ne aliejuje)
- svogūnų traškučių (pabarstyti ant viršaus)
- šviežio agurko
- mažųjų pomidoriukų
- saldžios raudonosios paprikos
- tyro alyvuogių aliejaus (porcijai – 2-3 v.š.)
- baltojo vyno acto (porcijai – 1/2 v.š.)
- jūros druskos
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
- juodųjų alyvuogių (nebūtinai)
- melsvojo svogūno (nebūtinai)
Gaminimo eiga:
1. Iš pradžių nuplauti salotų lapus, nerūpestingai suplėšyti ir sudėti į dubenį. Tada smulkiai supjaustyti agurką, papriką, svogūną, mažuosius pomidorus ir alyvuoges perpjauti pusiau, sudėti į lėkštę.
2. Įpilti šlakelį acto ir apšlakstyti aliejumi. Pabarstyti druska ir pipirais, išmaišyti šaukštu ir šakute. Ant viršaus užmesti fetos, supjaustytos kubeliais, ir užbarstyti svogūno traškučių, nemaišyti, o iškart patiekt.