Greipfrutų keksas
Ingredientai:
- miltai: 1,5 puodelio
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- natūralus jogurtas: 1 puodelio
- cukrus: 0,5 puodelio
- nutarkuotos greipfruto žievelės: 1
- greipfruto sultys: 0,5 puodelio
- aliejus: maždaug trečdalis puodelio
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje jogurtą išplakite su cukrumi, aliejumi, sultimis bei greipfruto žievele. Suberkite miltus, kepimo miltelius bei užmaišykite tešlą.
2. Tuomet supilkite į paruoštą kepimo formą bei šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros. Kepkite maždaug 40 minučių.
3. Pravėsusį keksą išverskite ant grotelių bei palikite visiškai atšalti. Skanaukite!
Pastebėjimas: Įdomu tai, kad keksas kvepia kaip koks varškės pyragas, nors į tešlą jos nededame nė gramo.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Gabrielės blogas