Grietininis spanguolinis tinginys
Ingredientai desertui:
- grietinė: 400 gramų (30% riebumo)
- cukrus: 5 valgomieji šaukštai
- vanilinis cukrus: 1 arbatinis šaukštelis
- citrinos sultys: 1/2 citrinos
- krekeriai: 300 gramų (150 g su aguonomis, 150 g be jų)
- džiovintos spanguolės: kelios saujos
- spanguoline želė
Gaminame:
1. Pirmiausia grietinę sumaišykie su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei citrinos sultimis.
2. Tuomet į gautą masę sudėkime krekerius, džiovintas spanguoles (jas prieš tai reikia nuplikyti karštu vandeniu), susmulkintą želė (ją ruošiant pilkime mažiau vandens, nei nurodyta ant pakelio, taip želė bus standesnė).
3. Galiausiai viską išmaišykime, sudėkime į torto formą bei palaikykime šaldytuve per naktį. Ryte prie rytinio kavos puodelio bus pats tas! Skanaus!:)