Grikių blyneliai su pievagrybių padažu
Ingredientai:
- virti grikiai: 400 gramų
- kiaušiniai: 1
- miltai: 3 valgomųjų šaukštų
- pienas: 0,5 stiklinės
- druska
Padažui:
- svogūnai: 1
- pievagrybiai: 300 gramų
- grietinėlė: 200 gramų
- švieži krapai: žiupsnelio
- druska
- juodieji pipirai
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje sumaišome visus produktus, skirtus blyneliams. Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
2. Tuomet padažui svogūną susipjaustome kubeliais bei apkepame aliejuje. Tada sudedame griežinėliais supjaustytus pievagrybius. Jiems apkepus, pilame grietinėlę bei kaitiname, kol sutirštės. Pagardiname su druska bei juodaisiais pipirais ir šviežiais krapais. Skanaujame!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Oditėlės blogas