Gurmaniška svogūninė
Sriubai reikės:
- 4 didelių svogūnų
- 4 skiltelių česnako
- sauja čiobrelių
- 1 valg. šaukšt. sviesto
- 1 valg. šaukšt. cukraus
- 1 valg. šaukšt. aliejaus
- žiupsenlis juodų maltų pipirų
- 100 g fermentinio sūrio
- 1 l sultinio (jautienos)
- prancūziškas batonas
Gaminimo eiga:
1. Į kaitinimo puodą dedame sviestą, pilame aliejų, sudedame česnako skilteles ir gražiai supjaustytus svogūnus, suberiame čiobrelius. Viską kepame ant silpnos ugnies apie 15 min. Svarbu: maišome ir nesudeginame!
2. Suberiame šaukštą cukraus ir padidiname ugnį, leidžiame svogūnams pagelsti ir karamelizuotis, taip įgaunant daugiau skonio. Tuomet pilame į puodą sultinį ir verdame dar apie 20 min. Kol svogūnai visai suminkštės, o sriuba taps tirštesnė.
3. Įkaitiname orkaitę, sriubą supilame į tinkamus indelius, suberiame sūrį ir kepame, kol sūris ištirps ir truputi apskrus. Šalia pakepiname prancūziško batono riekeles.
4. Atsargiai išimkite iš orkaitės karštas lėkštes ir patiekiame.