Jautienos troškinys su grybais
|

Jautienos troškinys su grybais

Jautiena tinka toli gražu ne visiems patiekalams, tačiau troškinyje ši mėsa nepakeičiama. Pabandykite pasigaminti šio puikaus prancūziško patiekalo!

Trukmė: 30 min. ruošti, 3 val. troškinti, viso apie 3 val. 30 min. Porcijos: 3-4 (nedidelės).

Troškiniui reikės:

  • 500 g jautienos be kaulų
  • 300 g šviežių grybų (tinka ir pievagrybiai)
  • 250 g šviežių morkų
  • 2 nemažų svogūnų
  • 3 vid. česnako skiltelių
  • 500 ml grybų sultinio
  • apie 200 ml sauso raudonojo vyno
  • gabalėlio (80 g) tikro sviesto
  • tyro alyvų aliejaus
  • šviežiai maltų pipirų
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio rozmarino
  • žiupsnelio kumino
  • lauro lapelio

Gaminame:
1. Jautieną reikia supjaustyti stambiais kubeliais ir apkepti įkaitintoje keptuvėje, su šlakeliu alyvų aliejaus. Kai mėsa apkepa, sudėti ją ant popierinio rankšluosčio ir palikti kuriam laikui.

2. Paruošti daržoves: nulupti ir susmulkinti svogūnus, sutrinti nuluptas česnako skilteles. Morkas stambiai sutarkuoti, supjaustyti pievagrybius 9galima ir riekėmis).

3. Keptuvėje įkaitinti pusę turimo gabalėlio sviesto, kai šis ištirps, apkepti jame svogūnus. Sudėti grūstus česnakus, apkepti kokią minutę. Tuomet sudėti dalį grybų, taip, kad nebūtų keptuvėje per daug (grybams reikia erdvės, kad jie skaniai apkeptų). Taip po truputį sudėti ir apkepti visus grybus. Galiausiai sudėti tarkuotas morkas ir gerai išmaišyti. Įdėti likusį gabalėlį sviesto, leisti jam ištirpt, išmaišyti viską.

4. Į puodą sudėti jautienos gabalėlius ir daržovių mišinį iš keptuvės. Įberti druskos, pipirų, rozmarino ir kumino (nepersistengti su kuminu, jis aitresnis už kmynus), pamaišyti. Užpilti viską grybų sultiniu. Įpilti vyno, įmesti lauro lapelį. Galima įdėti šaukštą su kaupu miltų, kad truputį sutirštėtų. Taip pakaitinti puodą ant vid. ugnies kokias 10-15 minučių.

5. Tuomet supilti visą masę į puodą, skirtą kepti orkaitėje. Įdėti į iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Uždaryti dureles ir troškinti apie 2-3 valandas. Patiekimui galima naudoti virtas bulves. Nepamiršti jas užpilti troškinio sultimis (bus gausiai skanu), o tuomet sudėti mėsą su daržovėmis. Bus sultinga, o troškinio skystis gausis toks skanus, kad net norėsis viską išlaižyti su gabalėliu itališkos duonos.

Parodyta 2, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai