Kalakutienos guliašas
| |

Kalakutienos guliašas

Ingredientai:

  • kalakutiena: 500 gramų (naudota krūtinėlė)
  • malta dž. saldi paprika: 1 arbatinio šaukštelio
  • kmynai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • svogūnai: 2
  • morkos: 2
  • obuoliai: 2
  • aliejus
  • vanduo: 200-300 mililitrų
  • grietinė: 150 gramų

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais, apibarstome prieskoniais bei išmaišome. Svogūnus supjaustome smulkiai arba pusžiedžiais, morkas – kubeliais, obuolius sutarkuojame su burokine tarka.

2. Tuomet įkaitintame aliejuje gerai pakepiname svogūnus, dedame mėsą bei kepame maždaug 5 minutes. Po to sudedame morkas bei obuolius, uždengiame dangčiu, sumažiname ugnį bei leidžiame pasitroškinti dar kokias 7 minutes. Įpilame vandens, ir vėl uždengus troškiname apie 40 minučių.

3. Pabaigoje įdedame grietinės, išmaišome bei nukeliame nuo ugnies (ilgai nekaitiname, kad grietinė “nesuskiltų”, t. y. nesutrauktų į tokius mažiukus taškeliukus). Taip pat galima užbarstyti šviežių petražolių.

4. Patiekiame su bulvių koše ir skanaujame!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Nekenčiu virtuvės

Parodyta 203, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai