Kalakutienos guliašas
Ingredientai:
- kalakutiena: 500 gramų (naudota krūtinėlė)
- malta dž. saldi paprika: 1 arbatinio šaukštelio
- kmynai: 1 arbatinio šaukštelio
- druska
- malti juodieji pipirai
- svogūnai: 2
- morkos: 2
- obuoliai: 2
- aliejus
- vanduo: 200-300 mililitrų
- grietinė: 150 gramų
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais, apibarstome prieskoniais bei išmaišome. Svogūnus supjaustome smulkiai arba pusžiedžiais, morkas – kubeliais, obuolius sutarkuojame su burokine tarka.
2. Tuomet įkaitintame aliejuje gerai pakepiname svogūnus, dedame mėsą bei kepame maždaug 5 minutes. Po to sudedame morkas bei obuolius, uždengiame dangčiu, sumažiname ugnį bei leidžiame pasitroškinti dar kokias 7 minutes. Įpilame vandens, ir vėl uždengus troškiname apie 40 minučių.
3. Pabaigoje įdedame grietinės, išmaišome bei nukeliame nuo ugnies (ilgai nekaitiname, kad grietinė “nesuskiltų”, t. y. nesutrauktų į tokius mažiukus taškeliukus). Taip pat galima užbarstyti šviežių petražolių.
4. Patiekiame su bulvių koše ir skanaujame!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Nekenčiu virtuvės