Keksas su kriaušėmis ir šokoladu
Keksui reikės:
- 230 g minkšto kambario temperatūros sviesto
- 400 g cukraus
- 5 dideli kiaušiniai
- 400 g miltų
- 6 v. š. kakavos miltelių
- ½ a. š. kepimo miltelių
- 100 g jogurto ir gero šaukšto grietinės
- 2 kriaušių
- 100 g susmulkinto šokolado
Gaminimo eiga:
1. Sviestą išplakti su cukrumi ir tryniais iki purios masės.
2. Baltymus išplakti iki putų.
3. Šokoladą susmulkinti, kriaušes nulupti ir supjaustyti kubeliais.
4. Į sviesto ir trynių mišinį įmaišyti baltymus, jogurtą, grietinę. Įberti kepimo miltelių ir gerai išmaišyti. Dalį tešlos ( apie ketvirtadalį ) nupilti į kitą indą ir suberti šokoladą. Į didesnę tešlos dalį berti kriaušes. Viską gerai išmaišyti, pilti miltus ir maišyti, maišyti, maišyti. Į formą pilame rudos tešlos, dedame baltą ir vėl rudą.
5. Kepti 160º C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą ir 20 minučių ar kol iškeps. 10 minučių keksą aušinti formoje, tuomet išimti ir ataušinti ant grotelių.