Kepti boliviški sparneliai
| |

Kepti boliviški sparneliai

Ingredientai:

  • vištienos sparneliai: 1 kilogramo
  • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto

Marinatas:

  • „Coca – cola” gėrimo: 300 gramų
  • svogūnai: 1
  • rudasis cukrus: 1 stiklinės
  • česnakas: 2 skiltelių
  • sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje sudedamąsias marinato dalis sumaišykite bei juo užpilkite vištų sparnelius. Patariama marinuot per naktį, bet užtenka ir 5-6 valandas.

2. Tuomet sudėkite į skardą bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.

3. Tada likusį marinatą supilkite į nedidelę keptuvę bei pakaitinkite ant silpnos ugnies. Vandenyje išmaišykite krakmolą, supilkite į marinatą bei maišykite kol sutirštės. Nukelkite padažą nuo ugnies bei juo aptepkite iš orkaitės ištrauktus sparnelius.

4. Galiausiai apteptus sparnelius dar maždaug 10 minučių kepkite orkaitėje, kol jie pasidengs karamele.

5. Patarimas: Jeigu nėmėgstate daug saldumo mažinkite cukraus kiekį, dėskite tik pusę nurodyto kiekio.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Visko po trupinėlį

Parodyta 2, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai