Ingredientai:

  • kiaulienos šonkauliukai (skaniau liesesni) – 800 g
  • česnakas – 2-3 skiltelės
  • svogūnas – 2 vnt. arba 1 didelis
  • alyvuogių aliejus – 2-3 valgomieji šaukštai
  • druska, malti juodieji pipirai, mairūnas, gvazdikėliai

Gaminimo eiga:
1. Kiaulienos šonkauliukus nuplauname, nusausiname ir tarp kaulų įpjauname. Česnako skilteles išspaudžiame specialiu spaustuvu ir dubenėlyje sumaišome su smulkintu svogūnu, aliejumi, prieskoniais ir druska. Gauta mase ištriname šonkauliukus, dedame į kepimo maišą ir paliekame porai valandų pastovėti šaltai.

2. Praėjus laikui kepimo maišą su šonkauliukais dedame į skardą, šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40-50 minučių vidutinio karštumo orkaitėje. Baigiant kepti dažniausiai dar praplešiu maišą ir pakepinu 5-10 minučių kad labiau apskrustų. Iškepusius supjaustome po vieną šonkauliuką.

3. Kiaulienos šonkauliukai labai skanūs patiekti su virtomis bulvėmis ir mėgstamomis daržovių salotomis. Skanaus!

Facebook Comments
(Aplankyta 8 kartai, 1 vizitų šiandien)