Kondensuoto pieno spurgos
„Spurgytės skanios, ypač skanu valgyti prie arbatos, gana stipriai jaučiasi konsensuoto pieno skonis.
Iš savo patirties galiu patarti, kad reikia atsargiai į tešlą dėti miltus ir jų nepadauginti. Formuojant spurgytes, tešla turi likti lipni ir minkšta. Galima formuoti dviem šlapiais šaukštais, arba sudrėkintomis vandeniu rankomis.“
Ingredientai:
- kiaušiniai – 4 vnt.
- saldintas kondensuotas pienas – 1 skardinė
- miltai ~ 600 ml.
- kepimo milteliai – 1 arb. šaukšt.
- bekvapis aliejus virimui
- cukraus pudra
Gaminimo eiga:
1. Kiaušinius gerai suplakame su kondensuotu pienu, viskas turi būti kambario temperatūros. Sudedame kepimo miltelius, po truputį beriame miltus ir maišome tešlą. Pastatome į šaldytuvą, kelias valandas ‘pailsėti’.
2. Aliejų gerai įkaitiname, tada nustatome vidutinę kaitrą. Drėgnomis rankomis, arba šaukštais formuojame spurgytes ir verdame aliejuje.
3. Popieriuniu rankšluosčiu nusausiname riebalus, pabarstome cukraus pudra ir skanaujame.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Gabrielės blogas