Kreminė morkų ir salierų sriuba
Greitai paruošiama sriuba, ypač tinkama vėsiais rudens vakarais.
Trukmė: 30 min. Porcijos: 4.
Sriubai reikės:
- 4 salierų stiebų (apie 350-400 g)
- 3 vid. morkų (apie 250 g)
- 1 vid. baltojo svogūno
- 2 česnako skiltelių
- 1 v.š. itališkų daržovių prieskonių
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
- žiupsnio kumino
- 1 l vištienos ar daržovių sultinio*
- 1 a.š. tyro alyvų aliejaus
- 50 ml riebios grietinėlės
- migdolų drožlių (patiekti)
* Jei gaminsite su sausais kubeliais, prireiks dviejų sultinio kubelių.
Gaminimo eiga:
1. Tuo tarpu susmulkinti nuluptą svogūną ir nuluptas česnako skilteles. Apkepinkti šaukšte įkaitinto aliejaus su kuminu ir itališkais daržovių prieskoniais. Kepinti kokias 3-5 minutes. Nuimti nuo ugnies.
2. Užvirinti sultinį. Nuplauti morkas ir salierus. Morkas švariai nuskusti. Supjaustyti daržoves kubeliais, sumesti į verdantį vandenį. Virti ant vidutinės ugnies 10 min. Tada sudėti keptuvės turinį. Virti dar apie 10-15 min. ant mažesnės nei vidutinė ugnies.
3. Įpilti grietinėlės, dar pavirti 1-2 minutes. Viską supilti į elektrinį plakiklį ir sutrinti iki vientisos masės. Grąžinti sriubą į puodą. Išpilstyti į lėkštes, papuošti migdolų drožlėmis arba petražolėmis, grietine. Skanaus!