Lietiniai su krabų lazdelėmis
Tešlai:
- miltai: 200 gramų
- kiaušiniai: 2
- pienas: 450 mililitrų
- aliejus: 2 šaukštų
- druska: žiupsnelio
Įdarui:
- krabų lazdelės: 200 gramų
- pievagrybiai: 100 gramų (arba kiti mėgiami grybai)
- svogūnai: 1 (nedidelio)
- fermentinis sūris: 100 gramų
- pipirai
- druska
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje dubenyje sumaišome miltus, kiaušinius, druską. Supilame pieną bei aliejų. Viską ganėtinai gerai išmaišome iki vientisos masės. Dedame dubenį su tešla į šaldytuvą maždaug 30 minučių.
2. Tuomet gerai įkaitiname keptuvę. Aliejumi lengvai patepame keptuvę bei įpilame nedidelį samtuką tešlos, pasukinėjame keptuvę į visas puses, kad tešla gražiai pasiskirstytų po visą keptuvę. Kepame maždaug 30 sekundžių, kol blyno apačia gražiai pagels, po to apverčiame bei vėl pakepame iš kitos pusės iki gražaus geltonumo. Šitaip iškepame visus lietinius.
3. Paskui įdarui svogūną bei pievagrybius susmulkiname. Apkepiname juos šlakelyje aliejaus. Išimame iš keptuvės, kad truputį pravėstų. Beriame susmulkintas krabų lazdeles, sutarkuotą sūrį, prieskonius bei ganėtinai gerai išmaišome. Paruošto įdaro dedame ant iškepto lietinio, susukame bei lengvai apkepiname iš abiejų pusių keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
4. Rekomenduojame patiekti su savo mėgiamomis salotomis. Skanaus!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai