Maskarponės ir juodųjų serbentų tortas
Pagrindui reikės:
- 300 g sausainių
- 150 g sviesto
Varškės kremui:
- 500 g maskarponės
- indelis jogurto
- 100 g cukraus
- 1 v.š. vanilinio cukraus
- Pusės citrinos sulčių ir šaukštelis tarkuotos žievelės
- 2 v.š. želatinos
Juodųjų serbentų užpilui:
- 400 gr. juodųjų serbentų
- 100 gr. cukraus (pagal skonį)
- 3 v.š. želatinos
- 4 v.š. vandens
Gaminimo eiga:
1. Sausainius susmulkiname, sviestą išlydome, sumaišome ir sudedame formon.
2. Juodųjų serbentų užpilas. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Serbentus beriame į puodą, pilame 2 v.š. vandens. Beriame cukrų ir paverdame ant nedidelės ugnies, kol serbentai suminkštės. Cukraus pilti pagal skonį, nuolat ragaujant, kokio saldumo sirupas. Į karštą serbentų sirupą pilame želatiną, išmaišome. Palaukiame, kol atvės.
3. Varškės kremas. Į maskarponės varškę pilame jogurtą, cukrų, citrinos sultis, žievelę, išmaišome. Išbrinkiname ir ištirpiname želatiną, supilame, išmaišome.
4. Ant sustingusio pagrindo pilame truputį mažiau nei pusę varškės kremo, ant jo – serbentų sirupą, vėl varškės kremas ir sirupas.
5. Keliaujame 3-4 valandoms šaldytuvan.