Mėtinis limonadas
Ingredientai limonadui:
- vanduo – 1 l
- cukrus – 350 g
- baltas vyno actas – 340 ml
- mėtų lapeliai
- agurkas, pjaustytas, nuluptas – 1 vnt
- gazuoto mineralinio vandens arba soda vandens
Gaminimo eiga:
1. Vandenį supilkite į puodą su cukrumi ir virkite apie 10 min.
2. Įpilkite vyno acto ir dar virkite apie 15 min.
3. Įmaišykite mėtos lapelius ir dar apie minutę pavirkite. Nuimkite nuo ugnies ir palikite atvėsti pusvalandžiui ar daugiau.
4. Išimkite mėtos lapelius ir visą turinį supilkite į stiklainį.
5. Išimkite stiklines, sudėkite į jas ledukus, pjaustytą agurką ir pilkite 1/3 stiklinės sirupo ir 2/3 sodos vandens. Papuoškite mėtos lapeliu. Skanaus gaivaus gėrimo!