Naminiai vafliai su karameliniu įdaru

Patinka receptai? Patiekalas taps skanesnis jeigu juo pasidalinsi su draugais! :)  
  

Ingredientai vafliams:

  • kiaušiniai – 5 vnt
  • margarinas – 200 gr
  • cukrus – 1 stiklinė
  • grietinė – 2 valgomieji šaukštai
  • miltai – 4-5 valgomieji šaukštai (su kaupu)

Įdarui:

  • karamelizuotas saldintas sutirštintas pienas – 1 indelis
  • sviestas – 100 g

Gaminimo eiga:
1. Ištirpiname margariną, suberiame cukrų ir gerai ištriname, kad cukrus ištirptų.

2. Kiaušinio baltymus atskiriame nuo trynių ir gerai išplakame.

3. Į atvėsusį margariną, pastoviai maišant, dedame po vieną kiaušinio trynį, grietinę ir miltus. Pilame išplaktus kiaušinio baltymus ir atsargiai išmaišome.

4. Paprastai nepavyksta iš karto padaryti reikiamo tirštumo tešlą. Jeigu vafliai gaunasi per ploni, dedame dar miltų.

5. Vaflių keptuvą įkaitiname, ištriname lašinukais, pilame kelis šaukštus vaflių tešlos ir kepame. Dar šiltus vaflius susukame vamzdeliu.

Gaminame įdarą vafliams:
1. Sviestas įdarui turi būti minkštas, palaikytas kambario temperatūroje.

2. Karamelizuotą saldintą sutirštintą pieną išsukame su sviestu.

3. Gautą kremą sukrečiame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame į vaflių vamzdelius. Skanaus!


Komentarų kolkas nėra :(


*