Pyragui reikės:

  • varškės: 550 gramų
  • miltų: 250 gramų
  • kiaušinių: 3
  • cukraus: 200 gramų
  • saldaus kondensuoto pieno: 390 gramų
  • kakavos miltelių: 2 valgomųjų šaukštų
  • riebios grietinės: 165 gramų
  • sviesto: 200 gramų

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje miltus sumaišykite su cukrumi bei kakava. Įtarkuokite sviestą bei rankomis viską sutrinkite iki vienodo dydžio trupinukų. Įmašykite grietinę.

2. Tuomet pusę tešlos sudėkite į 26 centimetrų skersmens tortinę, paviršių išlyginkite. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros, kepkite maždaug 15 minučių.

3. Tada varškę pertrinkite per sietelį bei suplakite su kondensuotu pienu bei kiaušiniais. Gautą masę supilkite ant apkepusio pyrago pagrindo. Pašaukite į įkaitintą orkaitę bei kepkite apie 10 minučių.

4. Pakeptą pyragą ištraukite, ant viršaus šaukšteliu išdėliokite likusią tešlą. Vėl pašaukite kepti. Po 30 minučių, išimkite iš orkaitės, leiskite atvėsti. Kelias valandas palaikykite šaldytuve. Galiausiai skanaukite!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Gabrieles blogas

Facebook Comments
(Aplankyta 7 kartai, 1 vizitų šiandien)