Keksiukams reikės:

  • 125 g – neriebaus varškės sūrio
  • 1/2 stiklinės – rudojo cukraus
  • 2 vnt. – kiaušiniai
  • 1/2 valgomojo šaukšto – vanilės ekstrakto
  • 1 ir 1/2 stiklinės – savaime iškylančių miltų (arba su atitinkamu kiekiu kepimo miltelių)
  • 2 stiklinės – razinų dribsnių
  • 1 stiklinė – pieno (neriebaus)
  • 1/2 stiklinės – smulkiai supjaustytų datulių be kaulų

Gaminimo eiga:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Sudėkite popierinius keksiukų įdėklus į 12 vietų kepimo formą arba išpurkškite ją aliejumi.

2. Dideliame dubenyje su elektriniu mikseriu išplakite varškės sūrį, cukrų, kiaušinius ir vanilę.

3. Įberkite šiek tiek miltų, tada 1 1/2 stiklinės razinų dribsnių, pieno ir datulių.

4. Sudėkite masę į formeles (užpildyti 2/3 kiekvienos). Apibarstykite likusiais razinų dribsniais.

5. Kepkite orkaitėje 20-25 minutes kol tešla iškeps. Praverkite orkaitę palikite 5 minutes atvėsti. Tada padėkite ir palikite ant orkaitės grotelių, kol visiškai atvės. Laikykite hermetiškoje dėžutėje, kad greit nesudžiūtų.

(Visited 1 times, 1 visits today)