Pica su rūkyta lašiša ir pomidorais
Padui:
- vanduo: 120 mililitrų
- sausos mielės: 5 gramų
- cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- itališkos žolelės
- miltai: 2-2,5 stiklinės
- aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
Pomidorų aptepui (padui):
- pomidorai: 2-3
- česnakas: 3 skiltelių
- svogūnai: 1 (nedidelio)
- druska
- pipirai
- itališkos žolelės
Ingredientai picai:
- rūkyta lašiša: 150 gramų (geriausiai tinka jau pjaustyta gabalėliais, skirta salotoms)
- marinuoti agurkai: 1
- fermentinis sūris: 70-100 gramų
1. Pado gaminimas: vandenį truputį pašildykite, suberkite cukrų, druską, mieles, Išmaišykite bei palikite, kad mielės suputotų. Tada berkite žoleles, po truputį berkite miltus bei maišykite, kol galėsime minkyti. Į minkomą tešlą supilkite aliejų, gerai Išminkykite bei palikite pakilti šiltoje vietoje, kol ruošite aptepą.
2. Pomidorų aptepas: pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite odeles, supjaustykite gabaliukais, sutrinkite (aš trinu bulvių grūstuve). Svogūną bei česnaką smulkiai supjaustykite. Keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepinkite svogūną, dėkite pomidorus bei maišydami kepkite, kol Išgaruos dalis skysčio bei pomidorų masė ims tirštėti. Sudėkite česnakus, berkite druskos, pipirų, prieskonių bei dar kelias minutes pakepinkite. Nukelkite nuo ugnies.
3. Surinkimas: Iškočiokite tešlą. Aptepkite pomidorų tyre. Barstykite dalį fermentinio sūrio, dėkite lašIšą bei smulkiai supjaustytą marinuotą agurką, užbarstykite likusį sūrį. Kepkite maždaug 20-30 minučIų 200 laipsnių karštumo orkaitėje (laiką žIūrime pagal savo orkaitę). Skanaujame!
4. Pastebėjimas: taip pat galite, jeigu mėgstate uždėti svogūnų, jie čia puikiai tiks.