Pievagrybių sriuba su svogūnais
Sriubai pagaminti reikės:
- pievagrybių – 300 gr
- sultinio (daržovių ar vištienos) – 400-500 ml
- svogūno – 1 vnt
- česnako – 2 skiltelių
- grietinėlės (virš 30% riebumo) – 220-250 ml
- miltų – 3 valg. šaukštų
- druskos, maltų juodųjų pipirų
- sviesto kepinimui – gabalėlio
Gaminimo eiga:
1. Pievagrybius nuplauname ir supjaustome griežinėliais. Česnaką ir svogūną susmulkiname.
2. Į puodą dedame gabalėlį sviesto, kai jis ištirps, dedame svogūną ir pievagrybius.
3. Gaminant pievagrybiai išskiria savo sultis, tad troškiname kol puode beveik nebeliks skystimo ir grybai suminkštės.
4. Tuomet beriame česnaką, šiek tiek pakepiname, beriame 3 šaukštus miltų, maišant truputėlį pakepiname, pilame sultinį, gerai išmaišome, pilame grietinėlę, užviriname, primažiname ugnį ir dar kelias minutes paviriname. Skanaus!