pievagrybiu sriuba 1
|

Pievagrybių sriuba su svogūnais

Sriubai pagaminti reikės:

  • pievagrybių – 300 gr
  • sultinio (daržovių ar vištienos) – 400-500 ml
  • svogūno – 1 vnt
  • česnako – 2 skiltelių
  • grietinėlės (virš 30% riebumo) – 220-250 ml
  • miltų – 3 valg. šaukštų
  • druskos, maltų juodųjų pipirų
  • sviesto kepinimui – gabalėlio

Gaminimo eiga:
1. Pievagrybius nuplauname ir supjaustome griežinėliais. Česnaką ir svogūną susmulkiname.

2. Į puodą dedame gabalėlį sviesto, kai jis ištirps, dedame svogūną ir pievagrybius.

3. Gaminant pievagrybiai išskiria savo sultis, tad troškiname kol puode beveik nebeliks skystimo ir grybai suminkštės.

4. Tuomet beriame česnaką, šiek tiek pakepiname, beriame 3 šaukštus miltų, maišant truputėlį pakepiname, pilame sultinį, gerai išmaišome, pilame grietinėlę, užviriname, primažiname ugnį ir dar kelias minutes paviriname. Skanaus!

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai