Prancūziški rageliai
Ingredientai
- miltai – 500 gr
- šiltas pienas – 200 ml
- mielės – 15 gr
- druska – 1 arbat. šaukšt
- cukrus – 2 valg. šaukšt
- išplaktas kiaušinis – 1 vnt
- sviestas – 250 gr
- trynys – 1 vnt
- pienas – 1 arbat. šaukšt
Gaminimo eiga:
1. Sutrinkite mieles su keletu šaukštų pieno ir cukrumi, palikite kilti 15-20 min. Supilkite mieles į miltus, tada supilkite likusį pieną, įberkite druskos, įmuškite kiaušinį. Viską išmaišykite, kad gautųsi vienalytė tešla, minkykite 5-6 min.
2. Uždenkite ir pastatykite šiltoje vietoje kilti. Tada padarykite tešlos rutulį ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Sviestą dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir kočėlu išlyginkite iki 1 cm storio. Atšaldytą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus, iškočiokite kvadratą, kiek didesnį nei sviestas.
3. Į tešlos vidurį dėkite išlygintą sviestą. Tada tešlą sulankstykite ir iškočiokite maždaug 1 cm storio pailgą stačiakampį. Vėl sulankstykite ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Šį procesą pakartpkite dar vieną kartą. Tada iš tešlos iškočiokite 3-4 mm storumo pailgą lakštą, supjaustykite trikampiais.
4. Juos susukite į ragelius, dėkite ant riebalais pateptos skardos. Palikite ragelius šiltoje vietoje dar 30-40 min. kilti. Prieš kepant aptepkite trynio ir pieno plakiniu. Pašaukite į 230 laipsnių orkaitę ir kepkite 15-20 minučių, kol gražiai apskrus.