Raugintų kopūstų sriuba
Ingredientai sriubai:
- jautiena su kaulais arba rūkyta kiauliena: 500 gramų
- džiovinti baravykai: 30 gramų
- rauginti kopūstai: 0,5 litro
- įvairios prieskoninės daržovės
- pipirai: 10
- lauro lapeliai: 1
- miltai: 1 šaukštas
- taukai: 1 šaukštas
- pomidorų košė: 1 šaukštas
- vanduo: 3,5 litro
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje iš mėsos su kaulais, prieskoninių daržovių bei grybų išvirkime sultinį. Raugintus kopūstus (jeigu jie labai rūgštūs, juos reikia nuplauti) ištroškinkime atskirame inde su taukais ir viena stikline vandens.
2. Tuomet kai kopūstai baigs troškintis, įdėkime pakepintą svogūną, spirgintus miltus, pomidorų košę, viską gerai išmaišykime, tada dar truputį patroškinkime bei viską sudėkime į perkoštą sultinį.
3. Šią sriubą galima balinti rūgščia grietine (pagal skonį). Raugintų kopūstų skaniausia su virtomis ar keptomis bulvėmis.