Saldžiarūgštės vištos blauzdelės
Ingredientai:
- vištos blauzdelės: 4-5
- sojų padažas: 0,25 puodelio
- rudasis cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- aštrus padažas: 1 valgomojo šaukšto
- vaisinis čatnis: 1 valgomojo šaukšto (indiškas padažas)
Padažui:
- sojų padažas: 1 valgomojo šaukšto
- kečupas: 1 valgomojo šaukšto
- vaisinis čatnis: 1 valgomojo šaukšto
- aitriųjų paprikų padažas: 1 valgomojo šaukšto
- rudasis cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- česnakas: 1 skiltelės (išspaustos)
- medus: 1 valgomojo šaukšto
- kukurūzų krakmolas: 1 arbatinio šaukštelio
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje vištos blauzdeles ištrinkite visų marinatui skirtų produktų mišiniu bei nakčiai pastatykite į šaldytuvą.
2. Tuomet orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros, į skardą sudėliokite marinuotą vištieną bei kepkite apie 30 minučių, kol ims skrusti vištienos odelės.
3. Tada padažui skirtus produktus sumaišykite viename dubenėlyje, ištraukite iškepusią vištieną bei ganėtinai gausiai, tolygiai aptepkite kiekvieną blauzdelę. Pašaukite į karštą orkaitę dar maždaug 5–8 minutėms. Apibarstykite žalumynais, o galiausiai skanaukite su virtais ryžiais arba kitu savo mėgiamu garnyru.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Gabrielės blogas