Sausainiukai su aguonomis
|

Sausainiukai su aguonomis

„Paprasti, bet neprasti. Tirpstantys burnoje, sviestiniai sausainiukai. Sugalvojau kepti su aguonomis, bet vėliau dar paskaninau tirpintu šokoladu su riešutais. Neprašoviau. Jų nereikia kočioti, todėl susitaupo šiek tiek laiko. Siūlau pamėginti.“

Ingredientai:

  • sviesto (kambario temp.) – 200 gr.
  • kiaušinis, didelis – 1 vnt
  • druska – 1 arb. šaukšt.
  • cukrus – 3/4 puodelio
  • kepimo milteliai – 0,5 arb.šaukšt.
  • miltai – 2 ir 1/3 puodelio
  • vanilės ekstraktas – 2 arb.šaukšt.
  • aguonos – keli šaukštai
  • pieniškas šokoladas su riešutais – 100 gr.

Gaminimo eiga:
1. Sviestą suplakame su kiaušiniu, vanile, druska ir cukrumi. Įmaišome pusę miltų ir kepimo miltelius. Likusius miltus įminkome rankomis.

2. Iš gautos tešlos formuojame nedidelius kamuoliukus (truputį mažesnius, nei graikiškas riešutas), vieną jų pusę pamirkome sausose aguonose.

3. Suformuotus sausainiukus sudedame į švarią lėkštę ir kelioms valandoms pastatome į šaldytuvą.

4. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklojame sviestiniu popieriumi. Viduje, paliekant kelių pirštų pločio tarpus, dėliojame atšalusius sausainėlius.

5. Pašauname į orkaitę ir kepame 15 minučių.

6. Šokoladą ištirpiname ir jame pamirkome vieną, iškepusių ir atvėsusių, sausainiukų pusę. Išdėliojame ant kepimo popieriaus ir paliekame sustingti.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Gabrielės blogas

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai