Gaivios ir skanios silkės salotos. Vietoje grietinės ir majonezo galite naudoti graikišką jogurtą.

Ingredientai:

  • Silkių filė – 4 vnt.
  • Obuolių – 2 vnt.
  • Geltono svogūno – 1 vnt.
  • Raudono svogūno – 1 vnt.
  • Šviežių krapų – 1 sauja
  • Grietinės – 2 valg.šaukštai
  • Majonezo – 2 valg.šaukštai
  • Cukraus – žiupsnelis
  • Druskos – žiupsnelis
  • Citrinos sulčių (apšlakstyti obuoliams)

Gaminimo eiga:

1. Silkių filė supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

2. Nuluptus obuolius ir svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, obuolius apšlakstykite trupučiu citrinos sulčių, kad nepatamsėtų.

3. Majonezą sumaišykite su grietine, įberkite druskos ir cukraus. Suberkite supjaustytus obuolius ir svogūnus, viską išmaišykite.

4. Į lėkštę sudėkite silkės gabalėlius ir šalia sudėkite obuolius su svogūnais.
Pabarstykite smulkintais krapais.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Rasos virtuvės užrašai

(Visited 3 times, 1 visits today)