Skaldytų žaliųjų ir geltonų žirnių sriuba su spirginta šonine
Ingredientai:
- 300 gr. žaliųjų ir geltonų skaldytu žirnių
- 500 gr. sudytos (rūkytos) šoninės
- 2 nedidelės morkos
- 4 nedidukės bulvės
- 1 vištienos sultinio kubelis (2.5l mėsos ar daržovių sultinys)
- 2.5l vandens
- pagardinimui švieži krapai, duonos skrebučiai
Gaminimo eiga:
1. Žirnius iš vakaro užmerkiame, bet aš šį kartą prieš virimą tik perploviau du kartus.
2. Užpilame vandeniu žirnius ir užverdame. Įdedame sultinio kubelį ir sumažinus ugnį verdame ~1 valandą.
3. Per tą laiką gerai paspirginame šoninę.
4. Sudedame smulkintais kubeliais morkas ir bulves, spirgius be riebalų ir verdame ~1 valandą. Žirniai pilnai suverda, daržovės išlaiko savo formą.
5. Sriubą gardinau šviežiais krapais. Tiekiant lėkštėje įpiliau triufelių skonio „balsamic glaze” ir pagardinau česnakiniais duonos skrebučiais.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Dalia’s Home Foods