Šokoladiniai varškės pyragėliai – plytelės
Plytelėse matosi varškės grūdeliai, nes ji nesusitrynė idealiai. Dar skaniau būtų naudojant kreminę varškę ar sūrį.
Trukmė: 10 min. ruošti, 40 min. kepti. Porcijos: apie 12 gabalėlių.
Pyragėliams reikės:
- 360 g riebios varškės
- 200 g tamsaus konditerinio šokolado
- 3 didelių kiaušinių
- 1/2 stiklinės gero alyvų aliejaus
- 1/2 stiklinės pieno
- apie 170 g cukraus
- žiupsnio vanilinio cukraus
- žiupsnio druskos
- 3 v.š. kakavos miltelių (nesaldintų)
- stiklinės miltų
- šaukštelio kepimo miltelių
Gaminimo eiga:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Cukrų dubenyje sumaišyti su vaniliniu cukrumi ir druska, tada išsukti su aliejumi. Po truputį dėti varškę ir viską gerai ištrinti šakute. Po vieną įmušti kiaušinius, išsukti masę.Įpilti pieno ir atsargiai išmaišyti. Įdėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, viską gerai išmaišyti.
2. Šokoladą ištirpinti prikaistuvyje ant silpnos ugnies pastoviai maišant. Į ištirpusį šokoladą įdėti kakavos miltelių ir išmaišyti. Įpilti šokolado ir kakavos masę į tešlą, išmaišyti. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir ant jo supilti tešlą.
3. Įdėti pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 40 minučių. Tada įkišti šakutę ir patikrinti ar pyragas iškepė (iškepė, jei šakutė neaplips tešla). Išimti pyragą ir nebijoti, kad masė bus panaši į želė. Jau po keliolikos minučių ji pradės stingti. Kai pyragas atvės, supjaustyti kubeliais. Skaniausia valgyti porą valandų palaikytą šaldytuve, bet nebūtinai.