Švediški kukuliai
Patiekalui reikės:
- 500 gr – kiaulienos faršo
- 2 šaukštai – džiūvėsėlių
- 60 gr – sviesto
- juodųjų pipirų, druskos
- 1 šaukštas – kvietinių miltų
- 0.25 l – vištienos sultinio
- 3 šaukštai – grietinės
- 1 vnt – kiaušinis
Gaminimo eiga:
1. Kiaušinį, džiūvėsius bei prieskonius sumaišome su faršu.
2. Keptuvėje ištirpiname 30g sviesto ir kepame kukulius apie 5 minutes. Kai kukuliai apkepa, dedame į puodą ir paviriame apie 10-20 minučių.
3. Į keptuvę sudedame likusius 30g sviesto, maišant supilame miltus. Kepame, kol paraus. Tai atlikę, maišydami į keptuvę pilame sultinį, kad neliktų gumulų.
4. Maišome iki vientisos masės, tada įberiame druskos bei pipirų ir viriame ~10 minučių ant silpnos ugnies.
5. Išvirus, dedame grietinę ir ją sumaišome.
6. Galime tiekti su bulvėmis, daaržovėmis, mišrainėmis, makaronais. Viskas pagal Jūsų skonį. Skanaus!