Traški vištiena su sezamais kiniškai
Patiekalui reikės:
- vištienos filė: 500 gramų
- vištienos prieskonių: 1 arbatinio šaukštelio
- krakmolo: 2 valgomųjų šaukštų
- kvietinių miltų: 2 valgomųjų šaukštų
- medaus: 2 valgomųjų šaukštų
- sojų padažo: 2 valgomųjų šaukštų
- sezamo sėklų: 3 valgomųjų šaukštų
- citrinos sulčių: 2 valgomųjų šaukštų
- aliejaus: 50 mililitrų
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais bei kartu su miltais ir krakmolu sudedame į polietileninį maišelį. Gerai papurtome, kad mėsa gražiai apsivoliotų. Tada kepame keptuvėje.
2. Tuomet iškepusius vištienos gabalėlius dedame į lėkštę, kurią išklojome popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų nereikalingas aliejus.
3. Galiausiai į keptuvę pilame du šaukštus aliejaus bei pakepiname sezamus. Tada pilame citrinos sultis, sojos padažą ir dedame medų. Labai gerai išmaišome ir, kai tik pradės kristalizuotis, suberiame vištienos gabalėlius bei gerai apvoliojame.
4. Patiekiame su virtais mėgstamais ryžiais ir žirneliais. Mėgaujamės!