Trinta morkų sriuba
Ingredientai sriubai:
- morkos – 0,5 kg
- ryžiai – 0,5 stiklinės
- sviestas – 20 g
- cukrus ir druska po 0,5 arbatinio šaukštelio
- pienas – 250 ml
- vanduo – 450 ml
Gaminimo eiga:
1. Morkas nuskutame, nuplauname, supjaustome nedideliais kubeliais ar pailgais griežinėliais ir dedame į puodą.
2. Pilame 1/3 stiklinės vandens, dedame sviestą, beriame druską, cukrų, išmaišome ir vis pamaišant troškiname apie 8-10 minučių ant silpnos ugnies.
3. Beriame nuplautus ryžius, užpilame vandeniu, išmaišome ir uždengus puodą kaitiname ant mažos ugnies apie 50 minučių. Kartais pamaišome.
4. Smulkintuvo pagalba pertriname puodo turinį iki kreminės konsistencijos. Užpilame karštu pienu ir išmaišome. Pagal skonį dar pagardiname druska. Jeigu trinta sriuba per tiršta, pilame dar pieno.
5. Trintą morkų sriubą galima puošti paprikos milteliais, skrebučiais (krutonais) ar žalumynais. Skanaus!