Vaisiniai keksiukai su riešutais
Ingredientai:
- sviestas: 4 valgomųjų šaukštų
- kiaušiniai: 1
- cukrus: 100 gramų
- nutarkuotos apelsino žievelės: 1
- šviežiai spaustos apelsinų sultys: 125 mililitrų
- miltai: 140 gramų
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- maltas cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
- maltas muskatas: 0,5 arbatinio šaukštelio
- malti gvazdikėliai: 0,25 arbatinio šaukštelio
- druska: 0,25 arbatinio šaukštelio
- obuoliai: 1 (didelio, nulupto ir supjaustyto kubeliais)
- džiovintos spanguolės: 125 gramų
- kapoti graikiniai riešutai: 1 puodelio
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje spanguoles užpilkite karštu vandeniu, palaukite, kol išbrinks bei nusausinkite. Tuomet miltus sumaišykite su kepimo milteliais, visais prieskoniais bei spanguolėmis. Sviestą ištirpinkite bei išplakite su kiaušiniu, cukrumi, apelsino žievele bei sultimis. Į skystą masę įmaišykite miltų mišinį, po to obuolius bei riešutus.
2. Tada tešlą išpilstykite į keksiukų formeles bei kepkite maždaug 20 minučių, 180 laipsnių temperatūroje.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Gabrieles blogas