Varškėčiai su cinamonu
Ingredientai:
- varškė – 200 g
- kiaušinis – 1 vnt
- kvietiniai miltai – 0,5 stiklinės
- cukrus – 3 valgomieji šaukštai
- druska, cinamonas
- padažui reikės: sviesto, grietinėlės, cukraus ir cinamono
Gaminimo eiga:
1. Varškę ištriname dubenyje, įmušame kiaušinį, beriame cukrų, išmaišome ir dedame miltus. Užminkome tešlą.
2. Iš tešlos formuojame 3-4 cm skersmens ritinėlius, kuriuos apvoliojame miltuose ir supjaustome 1 cm griežinėliais (arba galima iškočioti 1 cm storio lakštą ir supjaustyti jį kvadratėliais ar juostelėmis).
3. Varškėčius dedame į užvirintą pasūdytą vandenį ir verdame apie 8 minutes.
4. Virti varškėčiai patiekiami su tirpintu sviestu arba sviesto – grietinėlės padažu, šiek tiek pagardintu cukrumi. Abejais atvejais varškėčiai apibarstomi cinamonu. Skanaus!