Varškėčiai su cinamonu

Varškėčiai su cinamonu

Ingredientai:

  • varškė – 200 g
  • kiaušinis – 1 vnt
  • kvietiniai miltai – 0,5 stiklinės
  • cukrus – 3 valgomieji šaukštai
  • druska, cinamonas
  • padažui reikės: sviesto, grietinėlės, cukraus ir cinamono

Gaminimo eiga:
1. Varškę ištriname dubenyje, įmušame kiaušinį, beriame cukrų, išmaišome ir dedame miltus. Užminkome tešlą.

2. Iš tešlos formuojame 3-4 cm skersmens ritinėlius, kuriuos apvoliojame miltuose ir supjaustome 1 cm griežinėliais (arba galima iškočioti 1 cm storio lakštą ir supjaustyti jį kvadratėliais ar juostelėmis).

3. Varškėčius dedame į užvirintą pasūdytą vandenį ir verdame apie 8 minutes.

4. Virti varškėčiai patiekiami su tirpintu sviestu arba sviesto – grietinėlės padažu, šiek tiek pagardintu cukrumi. Abejais atvejais varškėčiai apibarstomi cinamonu. Skanaus!

Parodyta 2, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai