Vištienos sparneliai su česnakais ir parmezanu
Patiekalui reikės:
- vištienos sparnelių: 600 gramų
- druskos: 1 šaukštelio
- alyvuogių aliejaus: 2 šaukštų
- raudonėlių: žiupsnelio
- bazilikų: žiupsnelio
- česnako: 3 skiltelių
- rozmaro: žiupsnelio
- parmezano sūrio: 100 gramų
Gaminame:
1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
2. Tada dideliame dubenyje sumaišome prieskonius (išskyrus bazilikus) bei druską. Tuomet šiuo mišiniu kruopščiai įtriname visus vištienos sparnelius.
3. Po to prieskoniais įtrintus sparnelius sudedame į kepimo skardą bei kepame maždaug 20 – 25 minutes, kol paskrus.
4. Galiausiai kitame dubenyje sumaišome alyvuogių aliejų, bazilikus, smulkintus česnakus bei tarkuotą parmezano sūrį. Apvoliojame iškepusius sparnelius bei patiekiame. Skanaus!