Žiedinių kopūstų ir sūrio sriuba
Ingredientai:
- morkos: 2
- salierų stiebai: 2
- svogūnai: 2 (vidutinio dydžio)
- česnakai: 2 skiltelių
- žiediniai kopūstai: 800 gramų
- čederio sūris: 200 gramų
- vištienos sultinio kubeliai: 2 (arba daržovių sultinio kubeliai)
- angliškos garstyčios: 1 šaukštelio
- druska
- juodieji pipirai
- alyvuogių aliejus
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje saliero stiebus, morkas supjaustome storais griežinėliais, stambiai sukapojame svogūnus, česnaką taip pat supjaustome griežinėliais, žiedinį kopūstą – 1,5 centimetro storio griežinėliais.
2. Tuomet užkaičiame puodą bei įpilame 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Suberiame visus supjaustytus produktus bei išmaišome. Pridengusios troškiname maždaug 10 minučių, kol morkos suminkštės, bet dar išlaikys formą, o svogūnai pagels.
3. Tada sultinio kubelius užpilame 1,8 litro verdančio vandens bei supilame ant daržovių.
4. Po to sriubą gerai išmaišome, užviriname ir, sumažinusios karštį, uždengusios verdame maždaug 10 minučių.
5. Nukeliame puodą nuo ugnies. Pagardiname druska bei juodaisiais pipirais, sudedame sūrį ir garstyčias. Trintuvu sutriname sriubą iki vienaltisos masės. Skanaujame!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Oditėlės blogas