Aguonų bandelės
Ingredientai:
- 500 gr – miltų
- 25 gr – mielių
- 1 šaukštelis – cukraus
- 1 šaukštelis – druskos
- 2 šaukštai – aliejaus
- 1 vnt – išplaktas kiaušinis
- 2 šaukštai – aguonų
Gaminame:
1. Į dubenį suberti miltus, viduryje padaryti daubelę, ten supilti mieles, ištrinti su cukrumi, 1/4 l drungno vandens ir žiupsneliu miltų. Apibarstyti miltais, uždengti drobule ir palikti kilti. Mielės turi dvigubai pakilti.
2. Suberti druską, įpilti šaukštą aliejaus ir gerai išminkyti. Iš tešlos padaryti 12 pailgų bandelių. Sudėti ant riebalais išteptos skardos ir 20 minučių kildinti.
3. Bandeles aptepti plaktu kiaušiniu, apibarstyti aguonomis ir kelis kartus įkirpti žirklėmis ar įpjauti peiliu. Kepti įkaitintoje orkaitėje. Iškepusias bandeles pridengti drobule ir palikti atvėsti.