Bandelės su lašinukais
|

Bandelės su lašinukais

Tešlai:

  • 500 gr – miltų
  • 7 gr – sausų mielių
  • 250 ml – pieno
  • 50 gr – cukraus
  • 50 gr – sviesto
  • 1 kiaušinio
  • žiupsnelio druskos

Įdarui:

  • 200 gr – rūkytų lašinukų
  • 2 – 3 šaukštų – džiūvėsėlių
  • svogūno
  • pipirų
  • prieskoninių žolelių

Aptepimui:

  • 1 kiaušinio

Gaminimo eiga:
1. Šiltame piene ištirpiname cukrų ir supilame mieles. Išmaišome ir palaukiame kol suputos( apie 15 min.). Suberiame miltus, druską, įmušame kiaušinį ir įpjaustome sviestą. Viską gerai išmaišome. Tešlą minkome apie 10- 15 min.

2. Uždengiame ir paliekame 2 valandom, kad tešla pakiltų( nors pagal originalų receptą kildino tik 30 min.). Kadangi dabar žiema ir namuose nėra labai šilta, tai ir tešla sunkiai kyla. Todėl į dubenį įpyliau karšto vandens ir ant jo pastačiau dubenį su kildinama tešla. Taip tešlai buvo šilčiau;) ir ji labai gerai pakilo.

3. Tuo tarpu pasiruošiame įdarą. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepiname kubeliais smulkintą svogūną. Kai svogūnai gražiai pagelsta į keptuvę sudedame pjaustytus lašinukus. Bet jų nekepiname, o tik pašildome. Suberiame džiūvėsėlius, pipirus ir prieskonines žoleles. Išmaišome.

4. Pakilusią tešlą iškočiojame 1 cm storio ir stiklinės pagalba išspaudžiame skritulėlius. Ant jų dedame lašinukų įdaro, sulenkiame, užspaudžiame kraštus ir siūle į apačią dedame į skardą. Paliekame 15 min. uždengus rankšluostėliu, kad dar pakiltų. Pakilusias bandeles aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min.

Parodyta 23, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai