Bananinis keksas
Keksui reikės:
- miltai: 300 gramų
- cukrus: 200 gramų
- bananai: 3
- kiaušiniai: 4
- grietinė: 3 šaukštai
- kepimo milteliai: 2 šaukšteliai
- cukatos: 2 šaukštai
- vanilinis cukrus: 15 gramų
- druska: žiupsnelis
- sviestas: 2 šaukštai (formai tepti)
- džiūvesėliai: 2 šaukštai (formai barstyti)
- šokoladas: 100 gramų
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia bananus maišikliu sutrinkime su grietine, sudėkime cukatas, druską bei supilkime 100 gramų cukraus. Kiaušinius išplakime, pamažu supilkime cukrų, plakdami suberkime vanilinį cukrų. Tuomet suberkime miltus sumaišytus su kepimo milteliais, po truputį sudėkime sutrintų bananų masę bei maišykime, kol tešla pasidarys vientisa.
2. Galiausiai paruoštą tešlą supilkime į sviestu išteptą ir džiuvėsėliais pabarstytą kepimo formą. Kepkime maždaug 45-55 minutes iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
3. Šiltą keksą apipilkime ištirpintu šokoladų bei palikime atvėsti. Tuomet duokime visiems ragauti ir skanauti!