Varškės tinginys su uogomis
|

Varškės tinginys su uogomis

Ingredientai:

  • varškė: 400 gramų (9% riebumo)
  • kambario temperatūros sviestas: 200 gramų
  • sausainiai: 2 pakelių (puikiai tiks „Du gaideliai)
  • kondensuotas pienas: 0,5 skardinės (apie 200 gramų)
  • vanilinis cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • aguonos: 2 valgomųjų šaukštų
  • citrinos žievelės: 1 vnt.
  • cukraus pudra: 3 valgomųjų šaukštų
  • šviežios uogos: 400 gramų (pvz. braškės, avietės, mėlynės arba šilauogės)

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje minkštą sviestą išsukame su cukraus pudra bei vaniliniu cukrumi, suberiame trintą varškę bei gerai išsukame, kad susidarytų vientisa masė.

2. Tuomet į paruoštą sviesto bei varškės mišinį suberiame sutrupintus sausainius, įpilame kondensuotą pieną, įberiame aguonų bei šviežių uogų, įtarkuojame citrinos žievelę bei maišome, kol vienodai pasiskirstys.

3. Į formą (naudota silikoninė) suverčiame pagamintą masę, vienodai paskirstome bei išlyginame paviršių. Statome stingti bei brinkti valandai į šaldiklį, o po to į šaldytuvą nors 4 valandoms, o geriausiai paliekame per naktį. Sustingusį „Tinginį” išimame iš formos bei papuošiame uogomis. Skanaujame!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Utenos diena

Parodyta 3, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai