Sluoksniuotos mielinės tešlos pyragas su aguonomis
Ingredientai:
- sluoksniuota mielinė tešla: 5 lapelių
- lydytas sviestas: ~8 valgomųjų šaukštų
- cukrus
- aguonos
- miltai
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje atšildome tešlą. Ant stalo truputį užberiame miltų bei pakočiojame tešlos lapelį.
2. Tuomet patepame ~1,5 valgomojo šaukšto lydyto sviesto, pabarstome pagal skonį cukraus bei aguonų. Susukame į volelį bei supjaustome norimo dydžio ritinėliais.
3. Tada apskritą kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi bei išdėliojame ritinėlius palikdami truputį vietos, nes kepdami jie išsipūs.
4. Galiausiai kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 60–90 minučių. (arba kol gražiai paruduos). Skanaujame!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Oditėlės blogas